Hectisch Hanoi....
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
06 December 2006 | Vietnam, Hanoi
Zo op het eerste gezicht lijkt Vietnam een stuk goedkoper dan China (maaltijd 2E, de bus van Hanoi naar Saigon 16E, hotel 3,5E p.p). Ik zeg LIJKT want overal zit een maar aan. En dat blijkt voor Vietnam zeker te gelden!
In de bus wachtte de eerste tout (persoon die toeristen iets probeert aan te smeren) ons al op. In een nieuw hotel waren kamers voor 8 dollar. Bij aankomst bleek er maar 1 kamer voor deze prijs, de rest was 15. Daar namen wij geen genoegen mee: de baas kwam er aan te pas en wij betaalden 8. Onze volgende uitdaging: uit het woud der boottoertjes naar Halong Bay de juiste trip te zoeken. Er is ons verteld dat er verschillende tochten zijn voor verschillende prijzen. Volgens de reisbureautjes is dit omdat er verschil in kwaliteit bestaat, volgens de backpackers hangt de prijs af van de onderhandelingsskils.Wij zullen het ondervinden.....we hebben het goedkoopste der goedkoopste geboekt. We verwachten er dus ook niets van maar we gaan voor de titel 'Beste onderhandelaars!'
Jullie horen snel het resultaat.
06 December 2006 - 18:28
Anoesjka:
Vietnam! Feest der herkenning! De kamers inderdaad!! Altijd is de kamer redelijk te betalen, en als je dan gaat kijken, helemaal boven in het smalle hotel, op de 5e etage, dan blijkt dat alleen die kamer van 15 dollar nog over is.. HAHAHA.
Halong Bay vonden wij erg mooi en we hebben ervan genoten! Vergeet ome Ho niet in Hanoi, het is een hele beleving daar te gaan kijken. Nog een tip: als jullie naar het zuiden gaan: uitstappen in het plaatsje Ninh Binh en je door een motortaxi naar Hotel Xuan Hoa brengen. De eigenaar heet Xuan en zijn vrouw... juist Hoa. Het zijn zeer vriendelijke lieve fantastische mensen. Het hotel is goed te betalen en je kan er eten voor aantrekkelijke prijzen. Vraag vooral om de bananenbloemsalade, echt heerlijk! -
06 December 2006 - 18:31
Anoesjka:
In de buurt van Ninh Binh kun je Tam Coc bezoeken, ook wel het Halong Bay in de rijstvelden genoemd, je kunt er heen rijden met een brommer. Sla de bootjes over waar de blanke toeristen op dagtocht inzitten, ga in plaats daarvan zelf rondrijden daar! Genieten en even bijkomen!!
Heel veel plezier in Halong Bay!!
Kus,
Reika -
07 December 2006 - 10:08
Hendrik:
Ha die Sanderitisch,
Het volgend land ligt dus nu onder je voeten. China heb je achter je gelaten. We hebben ontzettend genoten van je verhalen over dit continent. Wat een belevenissen allemaal. Hopelijk beleef je dit ook weer in Vietnam. Doe je wel voorzichtig!!! Heel veel plezier daar en we blijven je volgen meid!!!
Liefs van Willie en Hendrik -
14 December 2006 - 18:56
Anna:
HALLO
nou onderhandelen,is jullie niet vreemd!daar weten jullie wel raad mee zo te horen!en wie weet is het ook nog wel luxe voor dat geld ,ja wie niet waagt ,wie niet vindt!nu maar hopen dat jullie vannacht niet tussen de muisen en ratten slapen en met een zooitje afval in je hotel kamer!!maar dat zal wel los lopen toch??of toch niet??gr anna