Fiets gejat.....
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
03 December 2006 | China, Yangshuo
Om tien uur reden we achter onze Chinese gids aan: een snelle motermuis die weinig aandacht had voor zijn volgelingen. Genieten van de groene rijstvelden met traditionele hutjes was ietwat lastig want bij iedere bocht dreigden we onze gids uit het oog te verliezen. Bij de rivier werden onze fietsen op een vervoersmiddel (een combinatie tussen een ouderwetse tractor en een mislukt vrachtwagentje)gegooid. Er lagen al minstens 25 andere fietsen en het was voor ons een raadsel hoe de chauffeur straks in deze warboel de juiste fiets bij de juiste eigenaar zou retourneren. De tocht op het vlot was prachtig en na twee uren stonden er aan de kade drie fietsen op ons te wachten.....onze groep bestond uit vier personen en Jannie's fiets bleek het ontbrekende exemplaar.
Tja, en dan is het toch wel lastig communiceren zonder kennis van het Chinees....Ma werd in een busje gezet en naar 'Moon mountain' (een toeristische trekpleister in deze regio) gebracht. Hier zou de fiets staan zo werd ons beloofd. Zodra ma was uitgestapt zoefde het busje weg en je raadt het al...geen fiets te bekennen.....
Nu zijn wij niet op ons mondje gevallen en een engels sprekende Chinees werd erbij geroepen. Ma zocht een fiets aldus deze dame. " Stap maar achterop de brommer, dan regelen we het". In een oud schuurtje werd een mountainbike opgesnord. Dit was dan wel niet ma's fiets maar ach...'een fiets is een fiets' alsdus Jannie. Maar toen er opnieuw betaald moest worden krabbelde ma terug. Aan de hand van de fotoreportage konden we het verhaal reconstrueren en werd duidelijk dat 'ma's fiets' op de verkeerde plek moest zijn beland.
Wij konden gaan koffiedrinken want de chinezen zouden het deze keer wel regelen....en wonder boven wonder...na de tweede bak koffie kwam inderdaad 'motermuis numero 1' druk verontschuldigend met ma's fiets op de lappen.
Eind goed al goed.
03 December 2006 - 15:21
Martine:
Haha, weer een mooi avontuur! -
04 December 2006 - 09:57
Emiel:
Ja het moet ook altijd de zelfdse overkomen. HAHAHAHA
groeten emiel -
04 December 2006 - 10:22
Eamon Nerbonne:
Het is toch wel weer een positieve verassing om daadwerkelijk zo je fiets terug te krijgen... Dat had ik eigenlijk niet verwacht. De mensheid is toch blijkbaar niet geheel reddeloos. Of was het een geplende rip-off - fiets "kwijt" nog eentje kopen? -
04 December 2006 - 16:26
Simoni:
ik dacht dat jullie in het land van de reisende zon zijn maar wanneer ik al die jassen zie dan weet ik het niet, maar ik weet zeker dat het in vietnam warmer is.
was je niet bang op dat vlotje
veel plezier en kusjes simon. -
04 December 2006 - 17:47
Henk En Erny:
Hallo alle twee. Toch een andere wereld zo te zien op de foto's. Prachtig om dit ooggetuige verslag te lezen. Volgens ons zijn jullie al heel wat gewend en schrikken jullie voor weinig meer terug. Wanneer we de foto van het 'karretje' bekijken kunnen we ons voorstellen dat het een heel gepuzzel is om de juiste fiets bij de juiste persoon af te leveren. Op naar het volgende avontuur zullen we maar zeggen want er zullen er vast nog wel meer volgen.Groetjes en een kus van ons. -
05 December 2006 - 15:25
Rachel:
hahaha, je fiets is in het verre china blijkbaar net zo onveilig als in Groningen! Rachel -
06 December 2006 - 09:38
Eva:
hahaha! lache man! super foto's trouwens!!
veel plezier nog saampjes!!
liefs en kus van eva -
06 December 2006 - 13:42
Sjoerd:
ey sandra en Jannie...ik werd door Gritta geattendeerd dat de vrouwelijke helft van de fam. Rispens in China rond huppelt! Lache shit hoor, mooi foto's ook! misschien moet ik in de future die kant ook maar eens op....groetjes uit Curaçao! -
06 December 2006 - 14:30
Rianne:
't is echt verbazingwekkend dat die fiets weer terecht is gekomen!
Wat 'n heerlijke verhalen!
Het zal nooit saai zijn in China, maar nu moeder en dochter Rispens er samen rondreizen al helemaal niet meer!
geniet ervan, dan genieten wij hier van jullie verhalen! -
14 December 2006 - 18:51
ANNA:
hallo
fiets gejat!!hihi zal janny toch niet zijn hihi,ha ha,en erger dan de thuiszorg fietsen kan hetwel niet zijn !of toch ,als je fiets gewend bent v/d thuis zorg,dan kan jou moeder vast overal op fieten,!!gr ANNA