maar twee ongure types aan boord......
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
09 December 2006 | Vietnam, Hanoi
Half backpackend Hanoi was leeggestroomd om vandaag de boottoer door de baai van Holong te maken, zo leek het..... Lopende band werk!
Opgekropt op de achterbank van een minibusje begon onze toer met een sightseeing langs de hotelletjes van Hanoi. De busjes moesten worden volgepropt vandaar. Er ging een zucht van verlichting door onze bus toen de laatste plaatsjes werden ingenomen, maar helaas...bij een verzamelplaats werden de helft van de passagiers eruit gezet en ging onze 'toer' verder. Een helse trip naar het dorpje Halong Bay volgde. Onze chauffeur wilde de verloren tijd goedmaken, zo leek het, en voerde luid toeterend onverantwoordelijke inhaalmanoevres uit.
In de baai was het niet rustiger. Al die backpackers moesten op wel 200 verschillende bootjes en al die bootjes moesten weer aanleggen aan betonnen pier van slechts 10 meter. Een hoop gekraak, geschreeuw en geknal overheerste in de haven. Openingen van een halve meter werden gezien als potentiele aanlegmogelijkheden voor boten die soms wel 6 meter breed waren. Ze drukten elkaar gewoon aan de kant. Geen wonder dat de schuiten er zo gehavend uit zien!
Ons bootje wis even eenvoudig als alle andere en er worden zo blijkt inderdaad verschillende prijzen gehanteerd. Voor een 3 daagse toer (1 nacht hotel extra) hebben sommigen 40$ tot 45$ betaald. De 'topper' van ons pakket (2 dagen/ 1 nacht op de boot inclusief alle maaltijden, entrees en vervoer) heeft 35$ neergeteld. Helaas was juist hij het, die met de Ierse alcoholist in 1 cabine lag en moest juist hij wegens geluidsoverlast (lees hallucinaties en gezongen levensliederen van onze Ierse vriend)op een houten bankje op het dek slapen. Het andere 'ongure type' hield de overige passagiers uit hun slaap....een rat....maar dit schijnt allemaal bij het bootavontuur door Halong Bay te horen.
Wij hebben prima geslapen, de natuur was prachtig en het gezelschap vermakelijk. Al met al weer een leuke trip.
PS: we hebben de titel te pakken!
09 December 2006 - 14:27
Eva:
hahaha wat weer een geweldig avontuur!!
veel plezier nog verder saampjes!
liefs eva -
09 December 2006 - 22:26
Henk En Erny:
De verhalen worden steeds langer lijkt het wel.Wat jullie allemaal meemaken en waar jullie volgens ons ook nog de humor van inzien dat is toch wel vermakelijk.Blijf dit vooral doen! Geen wonder dat jullie de titel te pakken hebben.Wie weet kunnen jullie er nog meer pakken. Veel genieten met z'n tweetjes en op naar de volgende avonturen. Groetjes en een dikke kus. -
11 December 2006 - 14:55
Rianne:
gefeliciteerd met jullie welverdiende titel! -
12 December 2006 - 09:32
Gritta:
wat een geweldig verhaal weer. leuk weer om te horen dat jullie weer zoveel meegemaakt hebben. de tijd gaat snel daar of niet? wij zijn een lang weekend naar belgie geweest omdat mn ouders 30jaar getrouwd waren was erg gezellig. nou ik ga jullie weer op de voet volgen veel plezier nog kuss -
14 December 2006 - 18:45
Sandra Janny:
he hallo ben ik weer,nou zo te zien heb je het erg naar je zin!zo op de foto de zien,moe maar vol daan !geloof ik ,wat een geweldige ervaring om dit zo samen met je dochter mee te mogen maken toch!ha ha en jullie zullen vast een legio bij te praten hebben,na elkaar een tijd niet te hebben gezien!en ook nu nog samen een aantal weken samen op avontuur!!wat wil en kan een mens zich nou meer of mooier wensen ,geniet met volle teugen!enne blijf van die geweldige verhalen vertellen,en prachtige foto s maken gr Anna