....I want to be a part of it..... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu ....I want to be a part of it..... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu

....I want to be a part of it.....

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

20 Oktober 2008 | Verenigde Staten, New York

Na het callorierijke dieet bij mijn gastfamilie (groente....wat is dat?) gaan we op vitaminejacht. En waar kun je dat beter doen dan bij de Amish in Pennsylvania. De Amish leven een leven uit grootmoederstijd. Gekleed in lange jurken en hoofddeksels bewegen zij zich traag voort met hun kleine zwarte paardenkarretjes. s'Avonds worden de huizen enkel verlicht door middel van kaarsen en de maaltijden bestaan uit alles wat het land die dag te bieden heeft. Heerlijk!

De reis gaat verder via studentenstad Pittsburg (waar we couchsurfen in een studentenhuis) en Philladelphia naar New York.

Het is weer even omschakelen voor ons. We slapen namelijk in een backpack-fabriek en ons geweldige autotje moeten we inleveren.

Gelukkig rijden er in New York tientallen rode dubbeldek-bussen waar we gedurende drie dagen onbeperkt op en af kunnen stappen. De soms over enthousiaste en soms stotterende of onverstaanbare gidsen vertellen ons precies wat we moeten doen om maar niets te missen van New York. Ground Zero,het vrijheidsbeeld, Central Park, China town, Harlem, Broadway en Wall street worden door ons moeiteloos afgewerkt.

Neef Jonathan laat ons de kroegen zien en we houden zelfs nog tijd over om enkele inkopen te doen.

Het was weer een geweldige en zeer diverse reis. Ik moet zeggen die ge-upgrade Samsonite reizen gaan me steeds beter bevallen!

• 20 Oktober 2008 - 07:22

Frieda:

Wanneer is je volgende reis? Heb mijn eigen herinneringen aan de Amish en New York weer een beetje opgehaald.
    Tot je nieuwe reisverslag!
    Groetjes en goede reis terug.

• 20 Oktober 2008 - 16:10

Annemarie (Newton):

Ha, tijdens een samsonite-op-wieletjes-reis beleef je ook best wat hè? Tot gauw!

• 21 Oktober 2008 - 10:49

Rachel:

het klinkt allemaal weer geweldig!

• 21 Oktober 2008 - 11:26

Rianne:

Ha 'blondie'!

Wat lees ik nu? ben je een Samsonite-reiziger geworden?!
    Zeg ik die 3x per week naar de badmintonclub gaat (schaam)...en op zondag decadent bij het zwembad ligt (hoe bedoel je 'expat'..)
    Je verhalen klinken weer geweldig! Zoals de Amish-leven klinkt helemaal Dr. Quinn...haha
    Oh ja...ga maar vast sparen voor een ticket naar Sulawesi! Ik heb bijgetekend voor een half jaar! Dus in de zomer naar de Tana Torajah?
    Maaaaar eerst gaan we in december uitgebreid bijkletsen!
    Geniet nog even van Amerika! Klinkt als een superbestemming!

Zonnige groeten uit regenachtig Indonesië!