Blije kinderen van E.T.O
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
03 Januari 2007 | Cambodja, Ângk Tasaôm
De komende dagen ben ik bij Meneer Chum. Ik slaap in een bamboe-huis samen met de familie, de toilet (een gat in de grond) en douche (een emmer water met een schepbakje) zijn buiten. Er is geen electriciteit dus we staan op als de zon op komt (geweldig zo'n haan) en gaan naar bed als hij ondergaat.
De school is zeer primitief: een rieten afdakje met een schoolbord en wat plastic tafeltjes en stoeltjes. De kinderen zijn des te enthausiaster en een lerares staat hier aanzienlijk hoog op de hierarchische ladder.'Goodmorning teacher, How are you teacher?'
Er zijn veel dingen die indruk op mij maken: het jongetje met pretoogjes als hij de Hocky Pocky danst, de twintig leergierige kinderen die collectief en vol overgafe het ABC spel spelen dat ik voor hen heb meegebracht.Maar het meeste indruk op mij maakt het gehandicapt meisje. Bij ons eerste bezoek aan haar buurman wordt het kind in huis verstopt. Bij ons tweede bezoek zijn haar verzorgers te laat en kan ik haar een knuffel geven. Als we het huis verlaten wil ik haar vanuit de auto een ballon geven. Wanneer ik de deur open doe springt ze bij mij op schoot. Ze wil geen ballon, maar ze wil met me mee!
Dankzij jullie overweldigende reacties kon ik voor de kinderen een aantal les- en leesboeken kopen, diverse muurplaten(lichaamsdelen, dieren, kledingstukken, ABC), educatieve spelletjes, een schoolbord en een houten schoolbank is in de maak! Dit alles voor 75 $.
Morgen begin ik met de tweede actie....hierover spoedig meer! Mijn dank aan jullie is groot.Ze kunnen het hier zo goed gebruiken!
Groeten Sandra
03 Januari 2007 - 06:35
R. V. CommisSARIS:
En wat doet de wisselkoers €/$? -
03 Januari 2007 - 09:00
Dikkie:
Hoi Sandra,
Onderwijs heeft natuurlijk mijn aandacht, dus dit laatste bericht wat dan ook echt genieten. Een vanzelfsprekende vraag is of je al dove leerlingen bent tegen gekomen?
Groetend, Dikkie. -
03 Januari 2007 - 11:10
Willie En Hendrik:
Ha die lieve Sanderitisch,
Hoe is het meid???
Nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst!!!
We blijven je volgen.....
Liefs Willie en Hendrik -
03 Januari 2007 - 11:19
Hallo Dikkie:
Ben nog geen doven projecten tegen gekomen maar mocht dat gebeuren dan laat ik het je weten...... -
03 Januari 2007 - 12:12
Leonie:
He Sandra, wat een belevenis! Mooie foto's, geven een goed beeld.
Groetjes! -
03 Januari 2007 - 16:20
Stefan:
He Sandra, maak er een mooi jaar van! -
03 Januari 2007 - 18:41
Anna:
hallo sandra
geweldig wat je daar doet voor de kinderen daar,enwat een mooie fotos weer,En luister naar de wijze raad van je moeder???Denk ook aan je zelf.pas goed op je zelf daar ,groetjes Anna -
03 Januari 2007 - 19:38
Henk En Erny:
Weer genoten van de mooie foto's en het indrukwekkende verhaal. Een direktere ontwikkelingshulp is niet mogelijk. Prima dat je je reis ook op deze manier inhoud geeft.Groetjes en een kus van ons beide.