Acties voor Azie - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu Acties voor Azie - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu

Acties voor Azie

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

28 December 2006 | Cambodja, Phnom-Penh

Cambodja, 17 april 1975. Na 5 jaren van burger oorlog rijden soldaten met rode sjaals om hun middel de straten van Phnom Penh binnen. Dit blijken echter niet de 'bevrijders' waarop de Cambodjanen hoopten.......Tot januari 1979 regeert deze groep:de Rode Kmer over Cambodja. Deze organisatie maakt de eigen bevolking tot slaaf en brengt hen onder in werkkampen waar men 14 tot 18 uur moet werken voor een kommetje waterige rijst. Families worden opgesplitst, de Cambodjaanse instituties en cultuur totaal verwoesd. Marteling en moord kost het leven aan eenderde van de eigen bevolking! En nog steeds klautert het land uit een diep dal.

De twee belangrijkste bronnen van inkomsten voor Cambodja zijn momenteel: 1) het toerisme (pas sinds het nieuwe millenium is het politieke klimaat stabiel genoeg om het toerisme tot ontwikkeling te brengen) en 2) hulp uit het buitenland.

Ik wil tijdens deze reis een kleine bijdrage leveren want hulp is hier zo nodig! Hiervoor heb ik de volgende twee acties bedacht ...(in totaal wil ik graag 3/4 acties lanceren tijdens deze Azie reis).

1 Education Traning Organisation(E.T.O)is een organisatie opgezet door een Cambodiaan die met zijn fietstaxi genoeg geld heeft verdiend om in het zuiden van Cambodja een school te starten. Er wordt daar Engelse les gegeven en backpackers zijn hard nodig. Ik ga er twee of drie weken naartoe en heb hiervoor schriften,pennen, engelse boekjes etc nodig.

2 Er zijn hier heel veel kindertehuizen. Sommigen worden niet gesteund door de overheid en moeten rondkomen van donaties. Ik wil een kindertehuis helpen met rijst, kleding en wat kinderspeelgoed.

Al een aantal mensen heeft mij via mijn email laten weten graag een kleine bijdrage te leveren. Super! Als backpacker kan ik vooral tijd doneren (bijvoorbeeld in de vorm van Engelse les geven) maar de cashflow is helaas beperkt. Daarom is mijn dank groot!

Mocht je deze acties zinvol vinden dan kun je een kleine bijdrage storten op mijn rekening 6480239(S.J.Rispens te Leeuwarden) o.v.v Acties voor Azie. Peter ziet erop toe dat de bijdragen niet perongeluk in de reispot belanden. En zou je mij dat dan via mijn mail (saris77@hotmail.com) of site willen laten weten?

Super bedankt!!!

• 28 December 2006 - 15:42

Mama:

Er komen steeds meer landen vlagjes bij.leuk stukje heb je weer geschreven.Wat heeft de bevolking van cambodja veel ellende meegemaakt.Een goed voornemen zo aan het begin van het jaar om een handje te helpen nu je er toch bent.Ik stort 10 euro op je rekening,en ik neem aan dat pa dat ook doet.dus 20 euro.
    heel veel liefs van pa en ma.

• 29 December 2006 - 14:31

Peter:

Misschien moet je voor Giro 555 TV-acties gaan werken: Slechts enkele dagen bezig en nu al 80,- binnen! Alle gevers natuurlijk hartelijk dank!

PS: Heeft iemand een boek over het op afstand controleren van projecten?

• 29 December 2006 - 19:26

Henk En Erny:

Het moet je wel een goed gevoel geven om zo direkt hulp te kunnen geven.Beter en sneller kan eigenlijk niet.We vinden het geweldig dat je je op deze manier inzet.Hopelijk blijft er tijd over om ons op de hoogte te houden van al de belevenissen die je daar meemaakt. Groetjes en een kus van ons.

• 30 December 2006 - 02:39

Sandra:

Heel erg bedankt allemaal. Ik ga nu opweg naar de fietstaxi-meneer om Engelse les te geven. Hij en zijn studenten kijken uit naar mijn komst heeft hij me via de mail laten weten. Ik zal proberen zo snel mogelijk verslag te doen maar weet niet hoe het daar zit met het internet. Iedereen een hele goede jaarwisseling!

• 02 Januari 2007 - 10:31

Leonie:

Heee Sandra, goede acties! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen straks met de Engelse les!

Groetjes, Leonie

• 02 Januari 2007 - 11:18

Annemarie:

Ha San, het klinkt misschien raar, maar ik ben hartstikke trots op jou!!! Vond het al super dat je deze hele reis ging ondernemen, maar dit soort acties vind ik echt geweldig van je.
    Smok,
    Annemarie

• 02 Januari 2007 - 20:38

Peter:

Nog even en Sandra kan een eigen school beginnen (schat, voor de duidelijkheid: het is dus wel de bedoeling dat je nog een keertje terug komt), laatste telling: € 135,-.