Dalat: stad van agrariers en kunstenaars
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
16 December 2006 | Vietnam, Hanoi
In het Crazy house (Hang Nga gallery)heeft de kunstenares het nog bonter gemaakt. In dit restaurant en hotel is geen kamer gelijk. Van beton zijn 'grotten' gemaakt waarin men kan overnachten.De verschillende kamers worden verbonden door kronkellende bruggetjes en een fantasietuin met paddestoelen, spinnewebben en prachtige bloemen. Het doet mij denken aan Salvador Dali en Gaudie.We hebben geluk: de kunstenares Dang Viet Nga komt naar ons toe voor een praatje. We laten ons zo meeslepen door de gekte dat we in de villa van de laatse koning van Vietnam, net als de Vietnamezen, mee doen aan de verkleedpartij a la Volendam.Zie foto's.
De meeste Vietnamezen moeten van deze antisocialistische kunst overigens niets hebben. Onze gids Yuan doet er wat lacherig over, hij neemt ons liever mee naar de groente- en koffie plantages rond Dalat. Ma mag achterop zijn motor plaatsnemen en ik tuf er op een brommertje achteraan . We dragen allebei weer onze belachelijke 'Willempie helmpjes' tot hilariteit van de plaatselijke bevolking. Yuan maakt er een geweldige trip van en op de tweewielers kunnen we echt genieten van de natuur om ons heen.
Met pijn in ons hart nemen we afscheid van Dalat. Morgen gaan we met de bus naar Ho Chi Minh stad.
16 December 2006 - 13:34
Janny Sandra:
ha ha leuk hhihi die willempie helmpjes,maar waar zijn dan nu de leuke kiekjes van jullie,mooie willempie potjes!!had ik natuurlijk wel willen zien hoe jullie er dan weer uit zagen!groetjes Anna -
16 December 2006 - 20:14
Stefan:
Topfoto met die dichter! -
17 December 2006 - 11:31
Henk:
Ja, ik vind hem ook gaaf.
Groetjes, ook van Erny. -
17 December 2006 - 22:55
Erny:
Zo,laat ik ook nog maar een eigen duit in het zakje doen bij het verhaal. Zo te zien hebben jullie het betere weer te pakken. Dan zijn die uitstapjes op de brommer wel en stuk aangenamer denk ik. Ik kan me voorstellen dat je aan Gaudi denkt bij die gebouwen. Ze zouden niet misstaan in het beroemde park van hem in Barcelona. Wanneer ik op het landkaartje van deze site kijk zie ik dat jullie al een enorm eind afgelegd hebben. Nog een 'klein' stukje en jullie zijn er door. Wat dan? Ik ben benieuwd. Veel genieten en plezier maar weer. Kus, Erny. -
20 December 2006 - 08:35
Peter:
En nu het rijk weer alleen? -
20 December 2006 - 08:38
Rianne:
Wat een super foto's! Erg mooi die bouwstijl... de dichter ziet er intrigerend uit...jullie mooi als roze 'diva's'...en de Willempie-helm staat je ma erg goed (='t toeval dat je zelf niet met die helm op de foto staat?!) -
20 December 2006 - 21:18
Janny Sandra:
hallo janny sandra
mooi hoor die bijzondere jurken,staan jullie ook wel goed trouwens!
En wat een gezellige knusse slaapkamer?mooi hoor zag dat er uit ,hihi was dat de slaapkamer of hotel wat zo goedkoop was?neh toch!of toch wel!ouwe bof konten!weer met de neus in de boter dus ,nou fijn voor jullie,wens jullie nog een fijne tijd samen ,maak er wat van ,en zo te zien lukt dat behoorlijk!ben erg benieuwd weer naar je verhalen janny,kijk er echt naar uit!moeten gauw weer eens wat afspreken!als je terug bent en weer wat gesetteld bent gr Anna -
20 December 2006 - 22:39
Reinier:
He Sandra,
Goeie foto's en mooie verhalen! Denk dat je nog wel wat reistips voor me hebt. Hoor ze graag als je terug bent:-) Groet Reinier -
21 December 2006 - 19:45
Peter:
En zo maar nog tijd gevonden om de hele lay-out van de website om te bouwen ook! Mooi hoor! Ik wist niet dat je het in je had ;)