Jannie de backpacker
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
29 November 2006 | Macau, Macau
We reizen met het openbaar vervoer naar de voormalig Portugese nederzetting Macau. Jannie heeft moeite om met de zware rugzak te blijven staan en vragen als:'hadden al die potten gel en shampoo echt mee gemoeten?' schieten door haar hoofd. Bij de winkel waar ze onderstellen van 'bejaarde-boodschappe-tassen-met-wielen' verkopen blijft ze verlangend staan....(Nee ma, ben je nou een echte backpacker of niet?)
In Macau volgt de tweede uitdaging.Er moet een hotel worden gevonden dat binnen ma's budget valt......en dit blijkt niet gemakkelijk! 'China was toch zo goedkoop' (ma)'Dit is Macau, geen China'(Sandra).
"Ma Zedong" neemt hiermee geen genoegen en nestelt zich met een leesboek op een bankje.'Ik pas wel op de tassen, zoek jij maar een hotel.'
Het hotel dat binnen het budget past wordt in de Lonely Planet omschreven als 'this tired old place has seen better days'. In het tweede hotel, dat in de roze buurt ligt, zitten zoveel meiden in het trappenhuis dat ik vermoed dat er van slapen s'nachts wel niet veel terecht zal komen wanneer deze dames hun werkzaamheden hervatten .....
Uiteindelijk vinden we een mooi hotel en gaan we op ondekkingstocht langs de prachtige koloniale gebouwen en casino's die deze stad rijk is.
29 November 2006 - 08:22
Martine:
Haha, arme collega-mama... Ik hoop dat jullie het ondanks de zware tas erg naar jullie zin zullen hebben! -
30 November 2006 - 09:25
Peter:
Wat wel inhoud dat ze waarschijnlijk met evenveel bagage terugkomt als dat ze wegging? Had ik ook moeten doen... ;) -
30 November 2006 - 10:32
Hendrik En Willie:
Ha die Sandra en Moeder natuurlijk!
Leuk dat jullie samen zijn! Toch geweldig dat je zo'n reislustige moeder hebt. Wij hadden gedacht dat Peter langer bij jou zou zijn....maar blijkbaar is die alweer back in town!!!
Zeg lieve Sandra geniet van de tijd met je moeder en wij zullen je uiteraard weer blijven volgen!!!
Liefs Willie en Hendrik -
01 December 2006 - 22:30
Peter:
'Dit is Macau, geen China', waarom staat er dan bovenaan de pagina ' China, Macau Saturday 2 Dec 06:30'? -
02 December 2006 - 10:31
Stefan:
Ha Sandra,
Bedankt voor de goede zorg! Peter is weer heel terug en de bierflesjes ook! Dank je en veel plezier in Macau,
Stefan -
02 December 2006 - 15:12
Stefan:
@Peter: ze hebben stiekum Macau verplaatst! -
03 December 2006 - 09:21
Sandra:
En HongKong ook.............nu ik weet dat het toch ook weer niet bij China hoort (zie vorige berichten)