Acties voor Azie 3: Doven en gehandicapten.....
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
01 Februari 2007 | Laos, Vientiane
Maar we hebben hier ook een doel. We zijn binnen het bereik van de enige pinautomaat in Laos die buitenlanders uitbetaald dus kunnen we ons nuttig maken. Gewapend met een boekje met adressen van projecten vertrekken wij op onze brommer. Als eerste brengen we een bezoek aan COPE, een revalidatiecentrum. Binnen het complex bevindt zich ook een school voor doven (1 van de twee in Laos) waar 68 kinderen tussen 12 en 18 jaar worden voorbereid op de maatschappij. Het project heeft weinig bekendheid en daardoor weinig financiele steun. We laten 50 dollar achter waarvoor voedsel en een aantal gebarentaalboeken kunnen worden gekocht.
Om het tweede project te vinden moeten we behoorlijk moeite doen maar we hebben geluk. Bij het instituut voor de ontwikkeling van gehandicapte vrouwen van Laos (LDWDP)* is net een afscheidsfeetje gaande. 8 studenten zijn geslaagd en gaan morgen naar hun dorpen terug. De jonge vrouwen hebben in het centrum geleerd hoe ze een naaimachine en weefgetouw kunnen bedienen en zullen deze kennis thuis in de praktijk brengen. Ook hier konden we dankzij jullie steun 50 dollar doneren.
Iedereen hardstikke bedankt. Jullie hebben de mensen hier erg blij gemaakt!
Groeten van Sandra en (de laatste keer van) Aniek
*zie www.laodwdc.blogspot.com
01 Februari 2007 - 21:19
Frieda:
Wij vlogen via Thailand over de Mekon (de Vriendschapsbrug, geschonken door Australie) naar Vientiane. Inderdaad een mooie stad met een prachtige allee en zijn repro uit Parijs (even naam vergeten). Vervoeren ze hun geld (kippen) nog altijd open en bloot op hun brommertjes? Geweldig de donaties die jullie bijeen gebracht hebben.
Groetjes Frieda -
02 Februari 2007 - 07:16
Peter:
"geleerd hoe ze een naaimachine en weefgetouw kunnen bedienen", nog iets opgestoken? -
02 Februari 2007 - 08:35
Willie En Hendrik:
Wat een leuk verhaal weer!!!
Lieve Sandra bedankt voor je mail via hotmail. We hebben het gelijk beantwoord!
Wij gaan 4 aug. t/m 25 aug. 2007 naar Thailand. We hebben een super luxe huis aan het strand gehuurd. In de badplaats Hua-In aan de oostkust. Dit is 200 km onder Bangkok.
Liefs Willie en Hendrik -
02 Februari 2007 - 14:43
Leonie:
Heerlijk, een beetje Sinterklaas spelen op plekken waar mensen nog echt blij zijn met wat ze krijgen, goed werk dame!
Groetjes, Leonie -
03 Februari 2007 - 06:03
Aniek:
Ik ben veilig en wel aangekomen in een bruisend Bangkok!
Heb je gisterenavond een volkoren sandwich gekregen?
Ik mail je snel! xx -
05 Februari 2007 - 19:18
Stefan:
He Sandra, waar ben jij nu? -
06 Februari 2007 - 06:57
Peter:
@Stefan, vast niet ver van Jakarta, gezien de problemen daar... -
06 Februari 2007 - 20:12
Wendy:
Erg mooie foto's!!! -
07 Februari 2007 - 16:14
Rianne:
Wat super dat jullie daar zoveel doen! en zien! Met af en toe een massage als beloning! Geniet ervan! Doe ik hier van jullie verhalen!