Adoptiemoeder?
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
11 November 2006 | China, Guangzhou
Gisteravond ben ik na twee vlieguren aangekomen in het warme Guangzhou en ik heb inmiddels m'n winterjas verruild voor de korte broek (28 graden!!!). Het prima vliegtuig van China East Airlines bleef in de lucht! Terwijl het vliegtuig nog op de landingsbaan naar zijn bestemming gleed stonden de Chinezen al in het gangpad kun koffers uit de bagagerekken te trekken...Ik begrijp deze haast nog steeds niet! Zouden ze denken dat ze halverwege de baan kunnen uitstappen?....
Dit gedrang vindt overigens in ieder openbaar vervoersmiddel plaats. In de trein is het 't ergst. Voor de 1 meter brede deuropening staan ze in een waaier van tien meter te dringen om maar als eerste de trein te betreden. Met grote meelzakken en koffers op hun rug en dat terwijl iedereen een toegewezen zitplaats heeft.
In Guangzhou zijn weinig toeristen. Toch zie je hier veel witte gezichten. Deze stad is namelijk de plaats waar nieuwe adoptiegezinnen worden gevormd. De 'nieuwe' ouders moeten van de Chinese overheid een maand in Guangzhou verblijven. Misschien om de cultuur te leren kennen, misschien om geld in de economie te pompen? De plaatselijke bevolking speelt er in ieder geval handig op in. Ik ben al verschillende malen gevraagd of ik een kinderwagen of kinderkledingstuk wil kopen. Nou nee.....
Volgende keer een bericht uit Hongkong!
11 November 2006 - 11:16
Martine:
Haha, Schuurman-tasjes... Hoe komen ze daar nou weer aan? -
12 November 2006 - 15:10
Mama:
Het klinkt goed 28 graden.Na de stormen en regen in ons koude landje.Ik kijk er na uit,om je over 2 weken te ontmoeten Het mooie weer,het avontuur,en te zien hoe jij je red in die vreemde wereld.Ik heb er zo,n zin in.Geniet eerst nog even samen met peter van Hongkong.kusjes mama -
12 November 2006 - 15:21
Mama:
Misschien vallen de reactie s vanuit Nederland jou wat tegen,je prachtige verhalen worden goed gelezen.Vele mensen volgen je op de voet.Ga vooral zo door. -
12 November 2006 - 15:57
Pa:
sannie je boft maar met dat mooie weer.je moet voral doorgaan met je website ik schryf je veel te wynig maar volg je elke dag ma heeft erg veel zin om naar je toe te komen er gaat geen dag voorby dat ze het er niet over heeft ik ben nu al nieuwschierig naar de avonturen die je dan met ma beleeft.
kusjes pa.
\
12 November 2006 - 19:16
Wilja:
He Sandra!
Klinkt alsof je het erg naar je zin hebt daar. Hoop dat de verkoudheid snel weer over is! ;)
Veel plezier in HK met Peter.
Grtz, Wilja -
13 November 2006 - 06:10
Reika:
Leuk zeg om ff met je te chatten van de week! We lezen je verhalen nog steeds met erg veel plezier, doorgaan hoor!!
Heel veel plezier met Peter de komende twee weken! Dikke kus,
Anoesjka en RJ -
13 November 2006 - 10:30
Hendrik:
Wat heerlijk die temperaturen. Het is bij ons guur en koud!!! echt herfst. Leuk om te lezen dat die Chinezen zo'n haast hebben....het lijken wel bewoners van Maarwold hahahahaha.....die kunnen ook niet op hun beurt wachten. Wat leuk dat Peter bij je langs komt in Hong Kong. Geniet ervan en tot horens!!!
Liefs Willie en Hendrik -
14 November 2006 - 09:37
Anna:
hallo sandra
wil je ook nog even zeggen,dat ik het geweldig vindt om elke dag naar je web site te kijken,en die geweldige avonturen van jou te lezen,en je foto te bekijken ,geeft mij heel veel afleiding, ook omdat ik al tijdtje thuis zit,ga vooral door hoor!!zou geweldig jammer en zonde zijn als je er mee zou stoppen!!er zijn genoeg mensen die jou op de voet volgen!!ik blijf je schrijven ,en blijf je ook zeker volgen ,ga vooral door hoor met schrijven en je mooie fotos veel lieve groetjes anna -
14 November 2006 - 09:45
Anna:
hallo sandra
nou kijk nu er al naar uit je volgende bericht uit hongkong te zien ,enne wel door gaan,met de geweldige verhalen!!!!en bijzondere mooie foto s !!!!!!!! veel groetjes uit het koude noorden!brrrrrrr ben ,en geniet ,leuk geweldig dat peter er nu is!!hoop dat je je weer wat beter voelt nu!groeten ook aan peter,
enne zie er ook al naar uit dat je moeder straks bij je komt ,geweldig zeg!!ha ha dat zal dolle pret worden denk ik ,jou moeder kennede!!ha haen zit dan zeker elke dag achter de pc ,gr Anna
ga voor al door!!!!!!!!!! -
14 November 2006 - 14:25
Gritta:
echt geweldig die verhalen van je te lezen. en je zit nu gezellig met peter toch? was vorige week bij je ouders en ze missen je wel hoor. allemaal verhalen echt leuk. geniet er van tuttut -
14 November 2006 - 19:18
Stefan:
Ha, vergeet je niet Peter op de foto te zetten in een winkelstraat in Hong Kong? -
15 November 2006 - 07:35
Marijke:
Hey Sandra,
Gossiemossie, wat had ik lang je weblog niet gelezen, foei! Maar mooie verhalen hoor, ga zo door, hartstikke leuk om te lezen allemaal. Al contacten opgedaan m.b.t. onderwijzen in het buitenland, begrijp ik. Sandra zou Sandra niet zijn als ze ook niet daar even netwerkte, toch? :D Heel veel plezier in Hong Kong, ook erg fijn dat Peter er nu is, denk ik. :D Ben benieuwd waar het volgende berichtje vandaan zal komen. Zal vaker lezen in het vervolg, hoor. Groetjes en maak er maar een mooie reis van verder,
X Marijke