Nanjing: 'een weekendje naar de grote stad' - Reisverslag uit Peking, China van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu Nanjing: 'een weekendje naar de grote stad' - Reisverslag uit Peking, China van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu

Nanjing: 'een weekendje naar de grote stad'

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

30 Oktober 2006 | China, Peking

Elodie (Franse couchsurfing vriendin) woonde twee maanden geleden nog in Nanjing maar ze vond de stad met zijn 6 miljoen inwoners te druk en verhuisde naar Ma'anshan. Af en toe gaat ze weekends naar Nanjing voor culterele evenementen en om vrienden op te zoeken. Dit weekend mag ik mee.

Er is een openings expositie van de Duitse fotograaf Juergen Wigge. Hij fotografeerde in China, Laos, Cambodja, Vietnam en Thailand, alle landen die ik deze reis wil bezoeken.Door kleur en zwart wit foto's af te wisselen benadrukt hij het belang van de objecten op de plaat. Heel 'wit' en artistiek Nanjing is aanwezig en Siemens zorgt voor gratis fotoboeken, hapjes en drankjes. Prima feestje dus!

Ons volgende 'evenement' is een afscheidsfeest van vrienden van Elodie.....een studentenfeest met veel bier. Van de minstens dertig aanwezigen zijn velen pas in China of alleen op bezoek. Een hoog integratiegehalte dus! In Nanjing is het prima stappen. In de kroeg is zelfs een liveband!Dit is zeer uitzonderlijk...maar een handjevol Chinezen bespeelt een instrument. De bandleden zijn dan ook afkomstig uit de Philipijnen.

Om toch nog iets aan 'Chinese cultuur' te doen bezoek ik op zondag een tempel waar zowaar boedhistische rituelen worden vertoond. Vrouwelijke nonnen zingen urenlang dezelfde regel. In een grote urn worden van bovenaf munten gegooid. Ook is er een dokter op het terrein aanwezig voor 'medish advies'.

Omdat ik voor 62 E een vliegticket heb gekocht van Nanjing naar Ghuangzhou (10 nov) kan ik nog wat langer in het Noorden blijven. Morgen ga ik naar de Yellow mountain en donderdag vertrek ik in de richting van Shanghai.

• 30 Oktober 2006 - 08:00

Peter:

Hm... luxe fotoshow, groots studentenfeest, boedhistisch ritueel... rustig weekendje dus?

• 30 Oktober 2006 - 13:35

Hendrik:

Er zullen ook eens geen feestjes zijn hahahahaha. Bier in overvloed.......wat wil je nog meer. Hoe is het verder beste Sandra. Hopelijk geniet je met volle teugen. Zo te lezen heb je het goed naar je zin. Wat gaat de tijd toch snel. Je bent alweer drie weken op reis. Zeg ga lekker nog even door. We genieten van je verhalen/belevenissen en natuurlijk de foto's.

Veel liefs van Willie en Hendrik

• 30 Oktober 2006 - 16:42

Anoesjka:

Ben erg nieuwsgierig naar het werk van die fotograaf, ben nog niet achter een goede link. Tof dat je dat weer gezien en meegemaakt hebt!
    Kus,
    A