Raising the Red Lantern - Reisverslag uit Pingyao, China van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu Raising the Red Lantern - Reisverslag uit Pingyao, China van Sandra Rispens - WaarBenJij.nu

Raising the Red Lantern

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

20 Oktober 2006 | China, Pingyao

De Franse schrijver en filosoof Gustave Faubert gaf ooit een nieuwe betekenis aan het begrip nationaliteit:'het is niet de plaats waar je geboren bent maar de plaats waar je je het meest thuis voelt die je nationaliteit bepaald'.* Voor Flaubert was dat Egypte.Ik voel me thuis in Azie! Nu wil ik niet zover gaan als Flaubert, hij droeg lange gewaden, liet zijn baard staan, leerde Arabisch en bekeerde zich tot de Islam, daarvoor houd ik teveel van Nederland, maar Azie voelt voor mij als een tweede thuis.

Vandaag op weg naar het huis waar de film 'Raising the Red Lantern' van regiseur Zhang Yimou is opgenomen bedacht ik me waarom. Het is niet het individu maar de groep, de familie die hier telt. Er heerst hier een sterk gevoel van saamhorigheid. Wildvreemde mensen 'passen' op elkaar. En ook op mij, gelukkig. De hele bus hield in de gaten waar ik uit moest stappen, bood me eten aan en wees me de weg naar de filmplaats, het huis van de familie Qiau die een fortuin vergaarde in het bankwezen.
Een typich chinees huis met binnenplaatsen en een mooie tuin.

*in Alain de Botton 'De kunst van het reizen'

• 20 Oktober 2006 - 11:54

Hendrik:

Ha die Sandra.....fijn weekend en drink niet teveel chinese wijn/bier het komende weekend!!!!
    Groetjes vanuit Maarwold

tot snel!!!!

Hendrik

• 21 Oktober 2006 - 11:22

Eva:

heej wijfie!
    nou zo te horen heb je het wel naar je zin!! houden zo, leuk om af en toe over je avonturen te lezen... hoop dat verder ook alles goed met je gaat!!

dikke tuut en liefs
    eva

• 21 Oktober 2006 - 19:20

Peter:

Zit ze in Azië, is ze aan het reizen; en ja hoor, dan gaat ze opeens lekker rustig zitten lezen... ;) Aan de titel te zien is het boek trouwens meer geschikt voor mij...

• 21 Oktober 2006 - 22:13

Henk En Erny:

We genieten erg van je verhalen en mooie foto's.
    Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
    Veel groetjes en een kus van ons tweetjes.

• 22 Oktober 2006 - 14:33

Rianne:

Heel mooi omschreven, daarmee raak je de kern waardoor het zo bijzonder is om in dat werelddeel te zijn! Je moet echt maar eens gaan denken over een boek schrijven!